Start EN  FR Terug

Nieuwsberichten

Nieuwsbericht 13 augustus 2020

Taijiquan in het Park van Brasschaat

Beste student,

de taiji-lessen van het Taiji Centrum vzw in het park van Brasschaat worden verder aangeboden tijdens de maanden september en oktober. Covid-maatregelen worden strikt opgevolgd (huidige stand : zie bijgevoegde info van de gemeente Brasschaat).

De lessen zullen vanaf 1 september doorgaan op:
- dinsdagnamiddag 14:00-15:30
- donderdagnamiddag 14:00 - 15:30

De locatie is nog steeds het Park Brasschaat Remise.
De kostprijs bedraagt 7 euro per les.

met vriendelijke groet,
Jef

============================================================

info gemeente Brasschaat / Elke Beulens - deskundige sport Brasschaat

In verband met de verstrengde corona-maatregelen en meer specifiek voor de provincie en de gemeente Brasschaat gelden volgende extra regels bovenop de nationale maatregelen:
- Mondmasker is NIET verplicht tijdens intensief sporten. Wel verplicht om van en naar het sporten te gaan dus zorg dat je het steeds op zak hebt.
- Sporten in groepsverband met meer dan 10 personen is verboden voor sporters boven de 18 jaar. -18 jarigen volgen de protocollen van de federatie en voor hen geldt de sportbubbel van max 50 nog steeds.
- Alleen contactloos sporten is toegestaan dus hou hier rekening mee bij het opstellen van uw trainingen en garandeer steeds de afstand van 1,5m.
- Vriendschappelijke wedstrijden of tornooien kunnen in Brasschaat niet doorgaan omdat onze gemeente behoort tot de meest getroffen zone en alle evenementen moeten geannuleerd worden. Vanaf het moment dat er toeschouwers zijn val je onder de categorie van een evenement.
- Voor sportkampen geldt het nationaal protocol voor de -18 jarigen en hier zijn geen verstrengde maatregelen op binnen onze gemeente.
- Vanaf 29 juli geldt ook voor sportlessen de registratieplicht net als bij de horeca. Deze gegevens moeten jullie bewaren gedurende 4 weken om later contactonderzoek te faciliteren. De contactgegevens mogen enkel gebruikt worden voor de strijd tegen COVID-19. Na 4 weken moeten ze worden vernietigd. Deelnemers moeten uitdrukkelijk hun akkoord geven. Weigeren ze dat, dan wordt hen de toegang tot de sportles bij aankomst geweigerd. Het formulier dat de horeca hiervoor gebruikt kan je terugvinden in bijlage maar je kan gerust een eigen formulier gebruiken met opgave van datum, uur van start en einde, naam, voornaam, adres en telefoon of mailadres.

Sporten in het park kan dus nog indien jullie bovenstaande maatregelen opvolgen.