Start EN  FR Terug

Nieuwsberichten

Nieuwsbericht 22 juli 2014

Taiji Centrum vzw

ShenBUQI® International

Start nieuwe cursus TaijiQuan in Mortsel België

TaijiQuan, van Chinese gevechtskunst naar heilzame bewegingsleer

ZhengyuGeworteld in een eeuwenoude Chinese traditie was TaijiQuan oorspronkelijk een gevechtskunst waarbij men qi en taijikrachten leerde gebruiken in plaats van pure spierkracht. De ontwikkelde taijikrachten werden aangewend in de ongewapende strijd om de tegenstander uit te schakelen. De opkomst van vuurwapens veroorzaakte een verschuiving van de martiale toepassingen naar helende inzetbaarheid. TaijiQuan wordt nu voornamelijk onderwezen met de nadruk op het gezondheidaspect. Een correcte houding is essentiëel. Je leert je energiestroom (qi) te optimaliseren en te kanaliseren zodat je evenwicht ervaart, zowel geestelijk als lichamelijk. Het lichaam beweegt als eenheid. De vastgelegde trage sierlijke bewegingsreeks is het middel, niet het doel.
De taijikrachten worden ingezet om je gezondheid te bevorderen. Door TaijiQuan op de juiste manier te beoefenen verminderen rugklachten ontstaan door een verkeerde houding, wordt de bloedsomloop bevorderd zonder het hart te belasten, verwerf je een soepeler lichaam, een beter evenwichtsgevoel en toename van het concentratievermogen.
Door gebruik te maken van de taijikrachten in je dagdagelijks leven breng je zelf je vitale energie (Qi) weer op niveau en ga je je rustiger en zelfverzekerder voelen. Dit leidt tot een goede fysieke gezondheid in combinatie met een mentaal evenwicht waardoor de levenskwaliteit verbetert.

Plaats:
G.O. Basisschool Sint-Lutgardis  Mechelsesteenweg 30  2640 Mortsel
Balletzaal - ingang aan parking Mechelsesteenweg 48

Lesuren:
dinsdagavond 19:30 - 21:31 - wekelijks

Prijs:
12 euro individuele les / 95 euro tienbeurtenkaart

Info:
taijicentrum2000@gmail.com /  0475-810620