Start EN  FR Terug

Nieuwsberichten

Nieuwsbericht 14 januari 2010

TaijiQuandemonstratie Expositie Chinese Geneeskunde Erasmusziekenhuis Brussel

Op donderdag 14 januari 2010 gaf Shen Zhengyu een TaijiQuandemonstratie op de tentoonstelling 'Traditionele Chinese Geneeskunde - Reis naar het land van Yin en Yang' in het Museum van de Geneeskunde van het Erasmus Ziekenhuis te Brussel. Eén van de aanwezigen die geïnteresseerd toekeek was Koningin Paola.

TENTOONSTELLINGEN - Chinese traditionele geneeskunde
De traditionele Chinese geneeskunde wordt eerst vanuit historisch perspectief bekeken, om nadien haar dagelijkse praktijk en de evolutie van de diverse behandelingen van naderbij te bekijken. Verschillende aspecten van deze vorm van geneeskunde komen aan bod, gaande van het veelvoud aan ingrediënten gebruikt bij de therapieën tot de manuele behandelingen. De tentoonstelling wil interactief en dynamisch zijn, om zo de bezoeker te laten kennismaken met deze traditie, die internationaal aan populariteit wint.
Curatoren Danielle Balériaux [Hoofd neuroradiologiekliniek, Erasmus Hospitaal], Xu Hua Ming [Deputy Chief Orthopedist of Suzhou TCM Hospital], Zhang Yi Hui [Vice-President of Suzhou Hospital of TCM]

De Koningin brengt in de voormiddag een bezoek aan de tentoonstelling "Traditionele Chinese geneeskunde - Reis naar het land van Yin en Yang" in het Museum van de Geneeskunde van het Erasmus Ziekenhuis te Brussel. De tentoonstelling schept een beeld van de plaats van de traditionele Chinese geneeskunde in de huidige Chinese maatschappij.

Koningin Paola

Bekijk de foto's in Info/Foto's