taiji centrum
left right
Dr. Shen Hongxun

drshenhongxun

Shen Hongxun (°Shanghai 08/08/1939 - †Zwalm 26/10/2011), geboren in een vooraanstaande doktersfamilie in Shanghai, was een zoon van Shen DeRong en kleinzoon van Shen BaoTai. Hij heeft de opleiding dokter in de westerse geneeskunde gevolgd gecombineerd met de Traditionele Chinese Geneeskunde.

Dr. Shen Hongxun had goede leraars, goede vrienden en was op het juiste moment op de juiste plaats. Zijn Taiji BaPei kennis verwierf hij door studie bij verschillende gerenomeerde taijimeesters zoals Tian ZhaoLing, Yu JiFu en Lu SongGao. Prof. Yao Huanzi was zijn belangrijkste leraar.
Zijn medische kennis en qi-research leidde tot de ontwikkeling van het Taijiwuxigong®-systeem en de ontdekking van de theorie van de De Dubbele Viscieuze Cirkel. Zijn spirituele opleiding maakte hem tot lama FoRi. Taoist He Jingqing en Lama FaHai waren zijn leraars.

Het unieke talent van Dr. Shen Hongxun leidde tot een betekenisvolle synthese van zovele kennislijnen. Hij ontwikkelde de Hemelberg Taiijiquanvorm, een Boeddhistisch geïnspireerde benadering van de Yang-stijl vorm gecombineerd met de inzichten van het Taijiwuxigong® systeem.
Na de Taiji 37® opleiding bij Xia ZiXin werd deze kennis uitgewerkt op de verschillende lichaamshoudingen van de Hemelberg TaijiQuanvorm tot de TaiJi NanPai 37 Stances. Nog later werd onder zijn leiding een korte TaijiQuanvorm samengesteld waarin de kennis en de principes van zowel de Hemelberg TaijiQuan als de Taiji NanPai 37 Stances werden verwerkt. Deze synthese leidde tot een herbronning en heropleving van de NanPai TaijiQuan.
Zijn kennis van inzetbaarheid van qi als behandelingsmethode en de ontwikkeling van de 'Lege Kracht' werd uitgewerkt tot het BUQI® Helingsysteem.
Taiji 37® NanPai TaijiQuan, TaijiWuxigong®, BUQI® Therapie, Daoyin Therapy, Qi-Pushing Hands, TianShan Sanshou en De Gouden Lichtmeditatie vormen de basis van zijn nalatenschap.

In Shanghai leerde hij Dr. Xia Tingyu, dochter van Xia ZiXin, kennen. Zij huwden en kregen samen twee kinderen, zoon Shen Zhengyu (°1965) en dochter Shen Xiaoli (°1973). Shen Jin (°1957) was een dochter uit zijn eerste huwelijk. Dr. Shen Hongxun en Dr. Xia Tingyu werkten intensief samen in het onderzoek naar het gebruik en inzetbaarheid van qi in medische toepassing. Ook publiceerden zij onder gemeenschappelijk auteurschap hun resultaten.

Dr. Shen Hongxun werd uitgenodigd naar België in 1987 en was een internationale lesgever in Europa en de Verenigde Staten tot zijn overlijden in oktober 2011. Steeds bleven voor hem de familiebanden in China belangrijk.

Uitgebreidere informatie over Dr. Shen Hongxun is terug te vinden in zijn boeken en zijn autobiografie op www.shenhongxun.org.

 

Lessen in OLVE Edegem: De ingang is enkel mogelijk langs de achteringang.
Adres: Gerard de Cremerstraat nr.22 2650 Edegem.

menu1

menu2

menu3

menu4

menu5

agenda

kalender

nieuws


Nieuwsberichten

Volgende Workshops:
11-14/11/2021 - Berlaar
Herfstcursus Boeddhistische meditatie

18/11/2021 - Schilde
Boeddhistische meditatie

20-21/11/2021 - Edegem OLVE
ShenBUQI Pijn

Laatste update: 03 januari 2019 Copyright Taiji Centrum© Disclaimer top