taiji centrum
left right
ShenBUQI® Heling

. Dubbele Vicieuze Cirkel
. Observatie
. Technieken
. Training
. TuiNa

Shen duidt op mijn familienaam. BUQI® verwijst naar een helingsmethode ontwikkeld door mijn vader Dr. Shen Hongxun.

ShenBUQI® staat voor mijn betrokkenheid bij het levenswerk van mijn vader en de verdere ontwikkeling en verspreiding ervan.
ShenBUQI® stelt mij in staat om alle aspecten van zijn werk verder te onderzoeken, uit te werken en door te geven naar eigen inzicht, visie en methodiek.

Shen Zhengyu

 

Het ShenBUQI® systeem omschrijft enerzijds een definitie van het begrip energie-stoornis en anderzijds een manier waarop deze behandeld kan worden. Binqi is het kernwoord in het ShenBUQI® systeem. Het is steeds aanwezig in de mens en staat voor `restproduct van metabolismeë, datgene wat het lichaam dient te verwijderen na het verwerken van wat binnenkomt. Niet alleen op het fysieke niveau wordt binqi geproduceerd. Dit gebeurt ook op emotioneel en mentaal gebied. Binqi wordt beschouwd als een energiestoornis-veroorzakende factor. Ophoping van binqi in het lichaam door de vermindering van het natuurlijke verwijderingsproces leidt tot energiestoornis.

Een langdurig aangehouden verkeerde houding, zowel van het lichaam als van denken en emoties, leidt uiteindelijk tot ophoping van binqi. Het inzetten van taijikrachten is de sleutel in de behandeling. Deze benadering wordt volledig uitgewerkt in het concept van de dubbele vicieuze cirkel van lichaamshouding en geest (emoties én denken) en het doorbreken ervan.

Het belangrijkste principe binnen het ShenBUQI® systeem bestaat uit het verwijderen van binqi bij een andere persoon én het activeren/herstellen van het natuurlijke verwijderingsproces. Ook wordt iemand aangeleerd om de dubbele vicieuze cirkel van lichaamshouding en geest te doorbreken en zelf binqi te verwijderen door aanvullende Daoyin oefeningen. De beoefenaar van deze technieken wordt ook aangeleerd zichzelf te beschermen tegen het opnemen van binqi afkomstig van de andere persoon.

plus

 

Lessen in OLVE Edegem: De ingang is enkel mogelijk langs de achteringang.
Adres: Gerard de Cremerstraat nr.22 2650 Edegem.

menu1

menu2

menu3

menu4

menu5

agenda

kalender

nieuws


Nieuwsberichten

Volgende Workshops:
11-14/11/2021 - Berlaar
Herfstcursus Boeddhistische meditatie

18/11/2021 - Schilde
Boeddhistische meditatie

20-21/11/2021 - Edegem OLVE
ShenBUQI Pijn

Laatste update: 03 januari 2019 Copyright Taiji Centrum© Disclaimer top