taiji centrum
left right
Boeken
De boeken zijn verkrijgbaar tijdens cursussen gegeven binnen de lineage Dr. Shen Hongxun - Shen Zhengyu.

07/07/2019 Nieuwsbericht: Lexicon
Tijdens de geslaagde ShenBUQI® Introductie Zomercursus werd de vernieuwde uitgave van het Lexicon voorgesteld. De eerste publicatie van het Lexicon verscheen in juli 2015. Het boek was vrij snel uitverkocht en een nieuwe publicatie drong zich op. De omvang van het boek breidde zich gestaag uit. Oude en nieuwe informatie werden opgenomen waarbij theorie en praktijk elkaar aanvulden. Een dubbeldik boek was het eindresultaat. 

Lexicon

Deze uitgave is verkrijgbaar tijdens de cursussen gegeven binnen de lineage Dr. Shen Hongxun - Shen Zhengyu.

Bekijk een uittreksel van het boek


2018/4/24 NanPai TaiJi - TaiJi ChangQuan - CD
Met enige fierheid en tevredenheid stel ik een nieuw Nederlandstalig 'dubbel-boek met CD' voor.
Enerzijds betreft het een uitgave over de zuidelijke taiji of NanPai TaiJi waarbij het uitverkochte boek Taiji 37 van mijn vader en de door hem ontworpen korte taijiquanvorm als basis diende.
Anderzijds betreft het een aanvullende uitgave van een lange taijiquanvorm welke gebaseerd is op de traditionele Yang-familie taijiquanvorm. De uitvoering hiervan evolueert naar een innerlijke kwaliteitsuitvoering eigen aan NanPai TaiJi.
Naast dit 'dubbel-boek' werd ook een CD samengesteld welke zowel een opname van de korte en lange vorm als enkele begeleidende schema's bevat.

WuQinXi

Bekijk een uittreksel van het boek


2017/7/1 - WuQinXi Daoyin - Vijf Dieren Daoyin boek voorstelling
De WuQinXi Daoyin beschrijft uitgebreid de vijf klassieke dieren (tijger, aap, beer, kraanvogel, hert) met gedetailleerde opmerkingen en de gezondheidsbevorderende aspecten ervan. Shen Zhengyu breidt deze qigongreeks ook uit naar andere dieren.

WuQinXi

Bekijk een uittreksel van het boek


2015/7/8 - JinLong Daoyin boek voorstelling
De Gouden Draak Daoyin beschrijft uitgebreid de negen oefeningen en gaat diep in op het begrip dantian en het activeren ervan.

YiJinDaoyin.JPGlexicon

Bekijk een uittreksel van het boek


2014/7/8 - YiJin Daoyin boek voorstelling
Tijdens de Nederlandstalige vertaling van het boek "YiJin Daoyin - YiJinJing - Chinese health exercises 2008 - Dr. Shen Hongxun" ontstond het idee het boek verder uit te werken. Nieuwe studenten missen de kennis van de gehanteerde begrippen en het gedachtegoed. De noodzakelijke kennis van het energetisch lichaam, een basiskennis van het fysieke lichaam, een woordenboek, het concept van de dubbele vicieuze cirkel en het verwijderen van binqi, een overzicht van de voornaamste accupuntuurpunten en meridianen en een aantal gebruikelijke misverstanden vormden de basis voor het Lexicon. Voortbouwend op de opleiding van mijn leermeester Dr. Shen Hongxun werd de energetische uitvoering gedetailleerd uitgewerkt. De helende en preventieve functies van de Yijin Daoyin werden aangevuld met eigen ervaringen en inzichten. Een fotoshoot vervolledigde het geheel.

YiJinDaoyin.JPG

Bekijk een uittreksel van het boek

 

Lessen in OLVE Edegem: De ingang is enkel mogelijk langs de achteringang.
Adres: Gerard de Cremerstraat nr.22 2650 Edegem.

menu1

menu2

menu3

menu4

menu5

agenda

kalender

nieuws


Nieuwsberichten

Volgende Workshops:
11-14/11/2021 - Berlaar
Herfstcursus Boeddhistische meditatie

18/11/2021 - Schilde
Boeddhistische meditatie

20-21/11/2021 - Edegem OLVE
ShenBUQI Pijn

Laatste update: 07 maart 2021 Copyright Taiji Centrum© Disclaimer top