taiji centrum
left right
Gouden Licht Meditatie
meditatie

De meditatie 'Dao van het Gouden Licht' is een oorspronkelijke vorm van meditatie. Het vinden van het Centrum van de Geest, de plaats waar gedachten hun oorsprong hebben, staat centraal. Het vinden van het Centrum van de Geest brengt ware stilte en innerlijke vrede. Zowel Boeddha Sakyamuni als Padmasambava hebben gewezen op het belang van het vinden van het gouden licht in dit gebied.

Meditatie wordt vaak gezien als een manier om de stress, door onze moderne maatschappij veroorzaakt, de baas te kunnen. Meditatie is echter meer dan dat. Meditatie is een doeltreffende manier om geestelijk en lichamelijk in in evenwicht te komen.

Vandaag de dag worden bij het onderwijzen en beoefenen van meditatie dikwijls de fundamentele elementen lichaamshouding en ademhaling over het hoofd gezien. Dit is vooral het geval wanneer meditatie in de eerste plaats wordt gezien als een manier om te ontspannen. Meditatie, gebaseerd op de principes van de 'Dao van het Gouden Licht', is vooral een gezondheidsgerichte meditatiepraktijk.

Een correcte lichaamshouding wordt aangeleerd. Ademhalings- en klankoefeningen worden beoefend om binqi te verwijderen, dantians te aktiveren en energiekanalen te openen. Het vinden van het Centrum van de Geest wordt ondersteund en begeleid. Een juist uitgevoerde meditatie voedt geest en lichaam. Meditatie in het Centrum van de Geest kan helpen om negatieve gedachtenpatronen te veranderen, mentale en emotionele stabiliteit te bereiken en de gezondheid te verbeteren. Ook is het is mogelijk om het Gouden Licht te zien, waardoor de deur naar spirituele ontwikkeling wordt geopend.

 

De avondlessen Taijiquan zijn hervat. Taijiquan in het Park van Brasschaat wordt op 30/09 beëindigd.

menu1

menu2

menu3

menu4

menu5

agenda

kalender

nieuws


Nieuwsberichten

Volgende Workshops:
15/10/2020 - Schilde
Avondmeditatie

05-08/11/2020 - Berlaar
Herfstcursus Meditatie

19/11/2020 - Schilde
Avondmeditatie

Laatste update: 03 januari 2019 Copyright Taiji Centrum© Disclaimer top