taiji centrum
left right
YiJin
yijing daoyin

De 'YiJinJing' is een boek met oude krachtoefeningen. Algemeen wordt aangenomen dat deze oefeningen afkomstig zijn van de Indiase monnik DaMu (Boddidharma). De vroegste editie van de YiJinJing kan echter teruggevoerd worden tot de Ming dynastie.

De zeer korte eenvoudige oefeningen zijn makkelijk aan te leren. Hierbij wordt zeer veel belang gehecht aan de  verschillende handposities. Deze daoyin bestaan uit een negental oefeningen. De oefeningen worden één voor één aangeleerd en uitgevoerd op individueel tempo. De oefeningen kunnen afhankelijk van de fysieke vermogens van de beoefenaar meer of minder intensief worden uitgevoerd. De YiJin Daoyin zijn dan ook geschikt voor alle mensen.

YiJin oefeningen zijn in het bijzonder bruikbaar voor het reinigen van het energetisch lichaam. Vooral mensen die een grotendeels zittend leven leiden (aan een bureau, achter computer of voor de TV, in de auto of in de zetel) kunnen veel voordeel halen uit de YiJin Daoyin. De oefeningen gaan de negatieve effecten van een zittend en fysiek inactief leven tegen. De oefeningen zijn een uitstekende methode voor het verbeteren van de lichaamshouding en het corrigeren van houdings- en gewrichts-problemen. Binqi wordt verwijderd.

plus

YiJin Daoyin boek

Bekijk een uittreksel van het boek

 

Namiddag-qigong-taijiquanlessen in Oud-Turnhout hervatten op 12 mei. Meer info

menu1

menu2

menu3

menu4

menu5

agenda

kalender

nieuws


Nieuwsberichten

Volgende Workshops:
24/06/2021 - Schilde
Avondmeditatie (GEANNULEERD: COVID-19 VIRUS)

26-29/08/2021 - Schilde
zomercursus 2021 - De twaalf meridianen in taijiquan-qigong

-


Laatste update: 03 januari 2019 Copyright Taiji Centrum© Disclaimer top