taiji centrum
left right
LingZi
LingZi

Reiki werd oorspronkelijk LingZi Su genoemd of "vibratie van de kleinste deeltjes" en werd ontwikkeld door Mikao Usui in het Japan van begin 20ste eeuw. De beoefening van LingZi Su gaat evenwel terug naar een methode van de daoïstische school van QianZheng LongMen Pai die al bestond tijdens het bewind van Genghis Khan.

Mikao Usui oefende en studeerde op het einde van de 19de eeuw in Mantsjoerije bij de QianZheng LongMen Pai. Eenmaal terug in Japan moest hij omwille van politieke onlusten vluchten en leefde een drietal maanden in de bossen waar hij honger en kou leed.

In zijn wanhoop bad hij tot de lineage-voorouders van de QianZheng LongMen Pai. Op een gegeven moment, de naam QianZheng TaiLing reciterend met de handen in de klassieke bidhouding voor zijn borst, begon hij in heel zijn lichaam een sterke vibratie te voelen. Zijn handen - nog steeds in bidhouding - gingen spontaan heftig omhoog en omlaag. Hij bleef elke dag oefenen, en de vibraties en de frequenties ervan werden sterker en sterker. Terug thuis begon hij de oefeningen te onder-wijzen.

Mikao Usui poneerde dat alles in het universum verdeeld kan worden in alsmaar kleinere deeltjes. LingZi beschrijft de vibraties van de oneindige kleine deeltjes. Usui stelde dus al in het begin van de 20ste eeuw dat het universum en alles erin uit vibratie bestaat.

Vandaag de dag worden de originele technieken van LingZi nog maar door weinig mensen beoefend en toegepast. De lessen concentreren zich rond de LingZi vibratieoefeningen zodat beoefenaars op een snelle en veilige manier hun vibratie-kracht ontwikkelen en bieden een gelegenheid om opnieuw in contact te komen met de bron van de kosmische krachten.

Deze oefeningen zijn ook uitstekende hulpmiddelen voor mensen met pijnklachten in de nek, schouders, armen, polsen en handen ten gevolge van een chronische overbelasting ('repetitive strain injury' of 'lichamelijke aandoening door herhaalde overbelasting').

 

Lessen in OLVE Edegem: De ingang is enkel mogelijk langs de achteringang.
Adres: Gerard de Cremerstraat nr.22 2650 Edegem.

menu1

menu2

menu3

menu4

menu5

agenda

kalender

nieuws


Nieuwsberichten

Volgende Workshops:
11-14/11/2021 - Berlaar
Herfstcursus Boeddhistische meditatie

18/11/2021 - Schilde
Boeddhistische meditatie

20-21/11/2021 - Edegem OLVE
ShenBUQI Pijn

Laatste update: 03 januari 2019 Copyright Taiji Centrum© Disclaimer top