taiji centrum
left right
Lig Daoyin
lig daoyin

De wervelkolom draagt al ons lichaamsgewicht en wordt door een slechte lichaams-houding vaak zwaar belast. Vernauwing van de tussenwervelruimten ontstaat. Rugproblemen komen zeer vaak voor met verstrekkende gevolgen voor de gezondheid. Daoyin dragen bij tot verbetering van de lichaamshouding en het doorbreken van deze viscieuze cirkel.

Als onderdeel van de Daoyin Therapie heeft Dr. Shen Hongxun een reeks oefeningen ontwikkeld speciaal voor mensen die niet genoeg kracht of uithoudingsvermogen hebben om lang rechtop te blijven staan tijdens de oefeningen. De Lig Daoyin stellen hen in staat om, ondanks hun zwakke gezondheid, toch de heilzame werking van daoyin te ervaren. Maar ook gezonde mensen hebben veel baat bij het uitvoeren van deze oefeningen. Men hoeft het lichaamsgewicht niet te dragen en de spieren zijn makkelijker nog meer te ontspannen.

De oefeningen kunnen dan op een zachte manier zeer intens uitgevoerd worden. De dantian wordt in de lighouding voornamelijk geaktiveerd door ademhalingskracht en mentale kracht. Spontane bewegingskracht kan ontstaan. De energetische structuur wordt gereinigd en de energiedoorstroming verbetert.

Deze oefeningen werken direct in op de wervelkolom, iedere wervel en tussenwervel-ruimte behandelend en openend waardoor het bewegingsapparaat herstelt. De lichaamsfuncties verbeteren. Soepelheid en vitaliteit wordt herwonnen.

De liggende meditatie ondersteunt het hervinden van emotioneel en mentaal evenwicht.

MP4 format | Ogv format

 

Namiddag-qigong-taijiquanlessen in Oud-Turnhout hervatten op 12 mei. Meer info

menu1

menu2

menu3

menu4

menu5

agenda

kalender

nieuws


Nieuwsberichten

Volgende Workshops:
24/06/2021 - Schilde
Avondmeditatie (GEANNULEERD: COVID-19 VIRUS)

26-29/08/2021 - Schilde
zomercursus 2021 - De twaalf meridianen in taijiquan-qigong

-


Laatste update: 03 januari 2019 Copyright Taiji Centrum© Disclaimer top