taiji centrum
left right
Geluiden Daoyin
6geluiden

Reeds in de oudheid kenden de Chinezen de helende krachten van geluid en ontwikkelden zij technieken om de menselijke stem te gebruiken als middel om zichzelf te helen. Deze helende technieken noemden zij Geluiden Daoyin. In de loop der tijden hebben allerlei bevolkingsgroepen in China, India en andere delen van Azie geluid en stem gebruikt voor healing, spirituele ontwikkeling en het bereiken van verlichting.

Geluid en ademhaling zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. In de theorie van de vijf elementen worden geluiden aan organen gekoppeld. De trillingen van geluiden openen de lichaamskanalen en de meridianen en veroorzaken vibratie in organen en weefsels waardoor zelfbehandeling in de overeenkomstige gebieden mogelijk is. In de Geluiden Daoyin opleiding worden o.a. de 'Zes ademhalingstechnieken (Xu=fluiten, Si=sissen, Hao=zuchten, Cuai=blazen, Hu=lang uitademen, Xi=diep inademen) en 'de vijf klankentechniek' (Gong, Shang, Jue, Zheng, Yu) aangeleerd. Traditionele mantra's kunnen als Geluid Daoyin gebruikt worden waarbij het zelfhelende aspect benadrukt wordt. Belangrijk is de juiste uitspraak in combinatie met inzet van ademhalingskracht en dantiankracht. Tijdens de oefeningen wordt de omgekeerde (negatieve) buikademhaling gebruikt .

Naast de helende functies van de Geluiden Daoyin, vormen deze oefeningen ook een ideale basis voor de ontwikkeling van de stem. De oefeningen zijn een uitstekend hulpmiddel voor iedereen die zingt of met zijn stem werkt.

 

Lessen in OLVE Edegem: De ingang is enkel mogelijk langs de achteringang.
Adres: Gerard de Cremerstraat nr.22 2650 Edegem.

menu1

menu2

menu3

menu4

menu5

agenda

kalender

nieuws


Nieuwsberichten

Volgende Workshops:
11-14/11/2021 - Berlaar
Herfstcursus Boeddhistische meditatie

18/11/2021 - Schilde
Boeddhistische meditatie

20-21/11/2021 - Edegem OLVE
ShenBUQI Pijn

Laatste update: 03 januari 2019 Copyright Taiji Centrum© Disclaimer top