taiji centrum
left right
Draak Daoyin
draak

De Chinese draak is een mythologisch creatuur. Het wordt voorgesteld als een machtig dier dat het hoofd, de lange nek, ledematen en staart spiraliserend beweegt wanneer het door de lucht vliegt. De drakendans, ter gelegenheid van de traditionele Chinese nieuwsjaarviering, is overal ter wereld zeer populair. De kleurrijke kostuums en de exotische dansen zorgen voor een boeiend spektakel. De uitvoering is echter dikwijls slechts een puur lichamelijk gebeuren zonder innerlijke kracht.

De drakendans inspireerde Dr. Shen Hongxun tot het ontwikkelen van negen oefeningen met spiraalbeweging: de Draak Daoyin. Deze Draak Daoyin bestaan uit: de draak ontwaakt uit zijn winterslaap, de draak rekt zijn klauwen uit, de draak kwispelt met zijn staart, de draak verlaat zijn hol, de draak bidt, de draak speelt met de parel, de draak speelt met water, de draak danst de liefdesdans, de draak keert weer in winterslaap.

Om een nog hoger niveau te bereiken na het openen van de 5 kanalen en het activeren van de drie circulaties moet men de spiraalvormige kanalen langs de wervelkolom openen. Deze kanalen openen zich wanneer de interne kracht langs de wervelkolom omhoog beweegt als twee draken, vanaf de stuit tot door de kruin.

De spiraalbewegingen zijn zeer effectief bij het corrigeren van de ruggenwervels, de verbetering van de lichaamshouding, het activeren van de dantian en het reinigen en openen van de vijf kanalen. De Draak Daoyin hebben hierdoor een harmoniserende invloed op fysiek en mentaal energieniveau.

MP4 format | Ogv format

 

Lessen in OLVE Edegem: De ingang is enkel mogelijk langs de achteringang.
Adres: Gerard de Cremerstraat nr.22 2650 Edegem.

menu1

menu2

menu3

menu4

menu5

agenda

kalender

nieuws


Nieuwsberichten

Volgende Workshops:
11-14/11/2021 - Berlaar
Herfstcursus Boeddhistische meditatie

18/11/2021 - Schilde
Boeddhistische meditatie

20-21/11/2021 - Edegem OLVE
ShenBUQI Pijn

Laatste update: 03 januari 2019 Copyright Taiji Centrum© Disclaimer top