taiji centrum
left right
Dieren Daoyin
bird daoyin

Reeds meer dan 2000 jaar geleden ontdekten mensen in het oude China dat zij hun gezondheid konden bevorderen door de natuurlijke bewegingen van verschillende dieren na te bootsen. Geïnspireerd door deze ideeën ontwierp de beroemde arts Hua Tuo de WuQingXi of de Vijf Dieren Daoyin. Deze serie oefeningen zijn gebaseerd op de typische bewegingen van tijger, hert, beer, aap en vogel. Oorspronkelijk waren de oefeningen zo krachtig en intensief dat alleen diegenen die van nature al over een buitengewone conditie beschikten deze konden uitvoeren.

Dr. Shen Hongxun combineerde de oorspronkelijke Vijf Dieren Daoyin met zijn diepgaande kennis van Oosterse en Westerse geneeskunde en ontwikkelde een eigen interpretatie van dit oefensysteem. Hij voegde zelfs een zesde dier toe: de pinguïn. De unieke kwaliteit van de Dieren Daoyin, zoals ontworpen door Dr. Shen Hongxun, ligt in het gebruik en de ontwikkeling van interne krachten. Elke Dier Daoyin heeft zijn karakteristieke beweging en toepassingsgebied in het lichaam.

Deze oefeningen creëren ruimte in de gewrichten, verlengen ligamenten en spieren, voorkomen en corrigeren een slechte lichaamshouding, verwijderen binqi door schudkracht, strekken en verlengen de wervelkolom, ontwikkelen spontane bewegingskracht en maken gebruik van opwaartse aardekracht gecombineerd met dantiankracht, ademhalingskracht en mentale kracht. De energetische kanalen worden gereinigd en de energiecirculaties worden geactiveerd. Wanneer de Dieren Daoyin juist beoefend worden vormen zij dan ook een waardevol hulpmiddel voor het behoud van een goede gezondheid en de behandeling van allerlei gezondheids-problemen. De intensiteit van de oefeningen wordt aangepast aan de individuele fysieke eigenschappen en vaardigheden zonder dat de effectiviteit er onder lijdt .

 

Lessen in OLVE Edegem: De ingang is enkel mogelijk langs de achteringang.
Adres: Gerard de Cremerstraat nr.22 2650 Edegem.

menu1

menu2

menu3

menu4

menu5

agenda

kalender

nieuws


Nieuwsberichten

Volgende Workshops:
11-14/11/2021 - Berlaar
Herfstcursus Boeddhistische meditatie

18/11/2021 - Schilde
Boeddhistische meditatie

20-21/11/2021 - Edegem OLVE
ShenBUQI Pijn

Laatste update: 03 januari 2019 Copyright Taiji Centrum© Disclaimer top