taiji centrum
left right
Technieken

De technieken zijn gebaseerd op het onderzoekswerk van Dr. Shen Hongxun en
Dr. Xia Tingyu welke de basis vormde voor de ontwikkeling van de BUQI® Behandeltechnieken. Het ShenBUQI® systeem is de verdere ontwikkeling van het BUQI® systeem door Shen Zhengyu.

Tijdens de ShenBUQI® gezondheids-informatieoverdracht stuurt de beoefenaar interne krachten naar bepaalde gebieden van het lichaam van een andere persoon om de organen en andere lichaamssystemen beïnvloeden. De beoefenaar kan kiezen uit verschillende technieken om de lichaamssystemen beïnvloeden. Deze technieken beïnvloeden het zenuwstelsel, het hormonale systeem, het immuunsysteem, de nuclei van de tussenwervelschijven en de organen.

Er worden twee behandeltechnieken gebruikt: bu en xie.
De functie van een bu-techniek is het geven van gezondheids-informatie en activeren van de lichaamssystemen. De meeste technieken in het ShenBUQI® systeem zijn echter xie-technieken vanwege het belang binqi te verwijderen. De functie van xie-technieken is het in beweging brengen van en het afvoeren van binqi. Deze technieken worden ook gebruikt om het zenuwstelsel te kalmeren en de geest tot rust te brengen.

De meeste technieken zijn met de hand: open hand, overdracht van warmte-informatie, overdracht van neerwaartse binqi-afvoerende informatie, overdracht van vibratiekracht, overdracht van spontane bewegingskracht, technieken met zwaard-vingers, trekkende technieken, .... Elke handtechniek is ontworpen om te vermijden dat de beoefenaar binqi, afkomstig van de andere persoon, opneemt.

Als extra bescherming wordt de ShenBUQI® beoefenaar ook specifieke oefeningen aangeleerd om eventueel opgenomen binqi van een andere persoon snel en efficiënt af te voeren.

 

Lessen in OLVE Edegem: De ingang is enkel mogelijk langs de achteringang.
Adres: Gerard de Cremerstraat nr.22 2650 Edegem.

menu1

menu2

menu3

menu4

menu5

agenda

kalender

nieuws


Nieuwsberichten

Volgende Workshops:
11-14/11/2021 - Berlaar
Herfstcursus Boeddhistische meditatie

18/11/2021 - Schilde
Boeddhistische meditatie

20-21/11/2021 - Edegem OLVE
ShenBUQI Pijn

Laatste update: 03 januari 2019 Copyright Taiji Centrum© Disclaimer top