taiji centrum
left right
Observatie

Observatie is gebaseerd op het onderzoekswerk van Dr. Shen Hongxun en Dr. Xia Tingyu welke de basis vormde voor de ontwikkeling van de BUQI® Diagnose-technieken. Het ShenBUQI® systeem is de verdere ontwikkeling van het BUQI® systeem door Shen Zhengyu.

Bij het waarnemen en vastellen van een energiestoornis gaat het niet alleen om het benoemen ervan, maar vooral om het vinden van de oorzaak.

De basis van de ShenBUQI® theorie is de dubbele vicieuze cirkel. Een langdurig slechte lichaamshouding en/of negatieve emoties veroorzaken het ontstaan van binqi. Omdat binqi aanleiding geeft tot een energiestoornis, is afvoeren van binqi het belangrijkste principe van het ShenBUQI® systeem. Alvorens met de behandeling te beginnen, moet er worden vastgesteld waar binqi zich bevindt. Verschillende technieken kunnen dan gebruikt worden om de binqi via de mai en de jin (kanalen en meridianen) uit het lichaam te verwijderen. De observatie richt zich dan ook vooral op het vaststellen, localiseren en waarnemen van binqi.

Verschillende waarnemingstechnieken worden aangeleerd: - voelen met de handen - voelen met het lichaam - gebruik van het Centrum van de Geest  - gebruik van kosmische informatie.

Tijdens de cursus leer je een observatie van binqi te stellen door gebruik te maken van de handgevoeligheid en de energetische verruiming van het lichaam. Door middel van een meditatietechniek ontwikkel je ook het Centrum van de Geest en het gebruik ervan om kosmische informatie te verkrijgen. Hierdoor neemt het vermogen toe om binqi waar te nemen.

Ten gevolge van behandelingen die ze eerder hebben ondergaan, hebben personen al een idee over hun energiestoornis. Om te begrijpen waarom anderen deze stoornis hebben gesteld, moet de ShenBUQI® beoefenaar beschikt over een basiskennis in de oosterse en westerse geneeskunde.
 

Lessen in OLVE Edegem: De ingang is enkel mogelijk langs de achteringang.
Adres: Gerard de Cremerstraat nr.22 2650 Edegem.

menu1

menu2

menu3

menu4

menu5

agenda

kalender

nieuws


Nieuwsberichten

Volgende Workshops:
11-14/11/2021 - Berlaar
Herfstcursus Boeddhistische meditatie

18/11/2021 - Schilde
Boeddhistische meditatie

20-21/11/2021 - Edegem OLVE
ShenBUQI Pijn

Laatste update: 03 januari 2019 Copyright Taiji Centrum© Disclaimer top