taiji centrum
left right
Dubbele Vicieuze Cirkel

De Dubbele Vicieuze Cirkel is gebaseerd op het onderzoekswerk van Dr. Shen Hongxun en Dr. Xia Tingyu welke de basis vormde voor de ontwikkeling van het BUQI® systeem. Het ShenBUQI® systeem is de verdere ontwikkeling van het BUQI® systeem door Shen Zhengyu.

De leer van de dubbele vicieuze cirkel als oorsprong van energiestoornis vormt de kern van het ShenBUQI® systeem. Fysieke en emotionele spanningen vormen samen twee vicieuze cirkels die elkaar wederzijds beïnvloeden en versterken bij de ontwikkeling van binqi. Tijdens deze cursus wordt dieper ingegaan op deze leer van de dubbele vicieuze cirkel, de invloed ervan op onze gezondheid en de ontwikkeling van een energiestoornis met enkele specifieke klachten als voorbeeld.

Het verwijderen van binqi is het behandelen van de gevolgen. Het doorbreken van deze cirkels is een voorwaarde om de oorzaak te kunnen behandelen. Dan pas kunnen energiestoornissen effectief worden behandeld en gezondheid definitief hersteld. Lichamelijke gewoonten veranderen niet zo snel; het vraagt langdurige oefening.

Beheersing van het denken en loslaten van schadelijke emoties vereist innerlijk werk. Het kritisch bekijken van eigen denkpatronen en emoties is uitermate belangrijk. Niet zelden zijn zij de basisoorzaak van hardnekkige binqi. Het doorbreken van de vicieuze cirkel van emoties en denken, het loslaten van opgeslagen emoties en veranderen van aangenomen denkpatronen is niet gemakkelijk.

Verschillende oefen- en meditatietechnieken worden door ShenBUQI® aangeboden ter ondersteuning van dit proces.

DVC

Dubbele viscieuze cirkel BUQI® Dr. Shen Hongxun
 

Lessen in OLVE Edegem: De ingang is enkel mogelijk langs de achteringang.
Adres: Gerard de Cremerstraat nr.22 2650 Edegem.

menu1

menu2

menu3

menu4

menu5

agenda

kalender

nieuws


Nieuwsberichten

Volgende Workshops:
11-14/11/2021 - Berlaar
Herfstcursus Boeddhistische meditatie

18/11/2021 - Schilde
Boeddhistische meditatie

20-21/11/2021 - Edegem OLVE
ShenBUQI Pijn

Laatste update: 03 januari 2019 Copyright Taiji Centrum© Disclaimer top