taiji centrum
left right
Taiji Qigong Daoyin
Daoyin
Taijiwuxigong Shen Hongxun 1987 Gent België

Deze daoyin zijn een reeks verfijnde oefeningen om vooropgestelde lichaams-gebieden zeer gedetailleerd te behandelen. De verschillende daoyin (hemel-aarde daoyin, hoofd-schouder-borst-buik-hieldaoyin, een klankdaoyin, de insluitingdaoyin, uitschuddaoyin) hebben als belangrijkste functie het strekken van de wervelkolom en openen van alle gewrichten, het afvoeren van binqi en het versterken van de drie qi-circulaties.

Op het eerste gezicht lijkt het alsof we ons gemakkelijk hebben aangepast aan het hedendaagse leven. De veranderingen in levensstijl en de langere werkdagen hebben echter een diepgaande invloed op het zelfregulerende vermogen van lichaam en geest. Vaak zijn deze lichaamsfuncties verzwakt. Om gelijke tred te kunnen houden met de snelheid van het moderne leven is de mens mentaal vooral bezig met uiterlijke dingen en gebeurtenissen, er is geen tijd meer om aandacht te besteden aan wat er van binnen gebeurt. Hierdoor zijn we niet langer in harmonie met onszelf en onze omgeving.
Taijiwuxigong® biedt ons de mogelijkheid om dit natuurlijke evenwicht terug te vinden, zowel op fysiek als op emotioneel vlak, door het leren gebruiken van spontane beweging. Spontane beweging ontstaat door de aangeboren levenskracht (de dantiankracht) te combineren met de natuurlijke krachten van de aarde.

plus

 

Lessen in OLVE Edegem: De ingang is enkel mogelijk langs de achteringang.
Adres: Gerard de Cremerstraat nr.22 2650 Edegem.

menu1

menu2

menu3

menu4

menu5

agenda

kalender

nieuws


Nieuwsberichten

Volgende Workshops:
11-14/11/2021 - Berlaar
Herfstcursus Boeddhistische meditatie

18/11/2021 - Schilde
Boeddhistische meditatie

20-21/11/2021 - Edegem OLVE
ShenBUQI Pijn

Laatste update: 03 januari 2019 Copyright Taiji Centrum© Disclaimer top