taiji centrum
left right
TuiShou - Duwende handen

In TuiShou (duwende handen zonder verplaatsing van de voeten) komt het martiale verleden van TaiJi duidelijker naar voren. Taiji37 NanPai TuiShou is géén voorbereiding op vechten. Het is een eerste aanzet tot het leren hanteren en toepassen van TaiJi-vaardigheden als zelfverdedigingstechniek.

TuiShou wordt voornamelijk aangereikt om de taijikrachten verder te ontwikkelen én te hanteren. Vanuit de ontwikkeling van de taijikrachten in jezelf wordt het gebruiken en beheersen ervan verder ontwikkeld in het oefenen met de ander. Bewegen vanuit taijikracht wordt veel moeilijker wegens het fysieke contact en het gewoontegebruik van spierkracht.

Plakken-kleven-volgen-duwen, ontwikkeling van luisterkracht, vanuit de vastgelegde volgorde shan-ji-peng-lu-an en cai-lie-zhou-kao evoluerend naar een vrije uitvoering, fu-gai-dui-tun, een gedetailleerde studie van Het Lied van Duwende Handen (Da Shou He), beheersing van de vijf richtingen, hoog of laag staand, zacht tegenover hard, vrij zijn van bedoeling, niet winnen / niet verliezen, respect voor en steeds bezorgd om het welzijn van de partner; dit zijn enkele van de aspecten die aan bod komen. Het elkaar raken op fysiek, energetisch, emotioneel en mentaal niveau gebeurt op een vriendelijke manier en vanuit het grootste respect voor elkaars eigenheid. Door de oefening met partner leer je voelen en waarnemen waar bij jezelf en je partner gebrek aan bewegingsvrijheid ontstaat. Door gepast reageren op het gepaste moment bekom je vrijheid van beweging en kan de oefenpartner uit evenwicht gebracht worden. Er is geen tegenstander, geen winnaar of verliezer, enkel de wederzijdse ontwikkeling tot beter begrip en hanteren van taijikrachten door de 'partners-in-crime'.

Qi-Pushing hands is een masterclass waarbij zonder fysiek contact gebruik wordt gemaakt van taijikrachten.

tuishou chinees

Het lied van "duwende-handen"

tuishou2

 

menu1

menu2

menu3

menu4

menu5

agenda

kalender

nieuws


Nieuwsberichten

- Nieuw boek: Lexicon

Volgende Workshops:
30-31/05/2020 - Geel
ShenBUQI Behandelingen Gastroduodenaal (GEANNULEERD: COVID-19 VIRUS)

25/06/2020 - Schilde
Boeddhistische Meditatie

02-05/07/2020 - Geel
Zomercursus TaijiDan - Taiji Parels

Laatste update: 03 januari 2019 Copyright Taiji Centrum© Disclaimer top