taiji centrum
left right
TaijiQuan

Geworteld in een eeuwenoude Chinese traditie was TaijiQuan oorspronkelijk een gevechtskunst waarbij men qi en taijikrachten leerde gebruiken in plaats van pure spierkracht. De ontwikkelde taijikrachten werden aangewend in de ongewapende strijd om de tegenstander uit te schakelen. De opkomst van vuurwapens veroorzaakte een verschuiving van de martiale toepassingen naar helende inzetbaarheid. TaijiQuan wordt nu voornamelijk onderwezen met de nadruk op het gezondheidaspect.

De taijikrachten worden ingezet om de eigen gezondheid te bevorderen. Door TaijiQuan op de juiste manier te beoefenen verminderen rugklachten ontstaan door een verkeerde houding, wordt de bloedsomloop bevorderd zonder het hart te belasten, verwerf je een soepeler lichaam, een beter evenwichtsgevoel en toename van het concentratievermogen.

Door gebruik te maken van de taijikrachten in je dagdagelijks leven breng je zelf je vitale energie (je Qi) weer op niveau en ga je je rustiger en zelfzekerder voelen. Dit leidt tot een goede fysieke gezondheid in combinatie met een mentaal evenwicht waardoor de levenskwaliteit verbetert.

plus

taijiquan

 

Lessen in OLVE Edegem: De ingang is enkel mogelijk langs de achteringang.
Adres: Gerard de Cremerstraat nr.22 2650 Edegem.

menu1

menu2

menu3

menu4

menu5

agenda

kalender

nieuws


Nieuwsberichten

Volgende Workshops:
11-14/11/2021 - Berlaar
Herfstcursus Boeddhistische meditatie

18/11/2021 - Schilde
Boeddhistische meditatie

20-21/11/2021 - Edegem OLVE
ShenBUQI Pijn

Laatste update: 03 januari 2019 Copyright Taiji Centrum© Disclaimer top