taiji centrum
left right
TaijiJin - Taijikrachten

Taiji wordt steeds meer bekend. De voornaamste reden hiervoor is dat men door het beoefenen van taiji een sterke gezondheid verwerft. De NanPai37 Taiji oefeningen bestaan uit enerzijds eenvoudige uiterlijke bewegingen van het lichaam en anderzijds innerlijke energetische aspecten. De meeste mensen beoefenen enkel de gemakkelijke buitenkant, de taiji-vorm. De innerlijke beoefening, de essentie van taiji, wordt dikwijls verwaarloosd.

Doel van de beoefening van taiji is de ontwikkeling van latente vermogens die aanwezig zijn in de mens: de ontwikkeling van de taijikrachten en deze taijikrachten toepassen.

Verschillende ontwikkelingswegen worden aangereikt: Taiji - Taiji Qigong - ShenBUQI® - Daoyin en Meditatie. Taijikrachten worden ingezet op drie grote toepassingsgebieden (kunsten): de lichaamskunsten, de helende kunsten en de gevechtskunsten.

Zang en dans, sport en spel, werk en ontspanning, het dagdagelijks leven; steeds kan men bewegen en leven vanuit taijikracht. Als tajikracht aanwezig is weerspiegelt zij zich in gans de beweging. De beweging wordt mooi, verkrijgt een gracieuze sierlijkheid doordat het lichaam als eenheid haar functie uitvoert. Bij verdere ontwikkeling van taijikrachten kunnen deze gebruikt worden om binqi te verwijderen bij zichzelf of bij de medemens. Het leren hanteren en toepassen van taijikrachten als zelfverdedigingstechniek (o.a. politie, psychiatrie, verpleging, confrontatie met en ondergaan van geweld, …) wordt niet expliciet ingeoefend maar is een integraal onderdeel van de kennis-opleiding.

Specifieke TaijiJin cursussen bieden de mogelijkheid om een dieper inzicht te krijgen in taiji. Naast de praktijk om verschillende taijiforces te ontwikkelen is het noodzakelijk om kennis te krijgen en juiste theoretische ideeën op te doen. Als iemand een hoog niveau wil is theoretische kennis en studie noodzakelijk. Veel theoretische aspecten zijn moeilijk uit te leggen in westerse talen. Kennis van taiji filosofie, de taiji klassiekers en taiji geschiedenis, het qi-concept, de qi circulatie en de energetische structuur is noodzakelijk. Het uitwerken van het TaijiJin-concept met classificatie en analyse van elk van hen resulteert in een uitgebreide weten wat innerlijke taiji-praktijk betekent. De studie van de TaiJi13 met wubu en bamen helpt om het toepassen van TaijiJin in TuiShou en Sanshou te begrijpen  Het is ook belangrijk op de hoogte te zijn van mogelijke problemen die zich kunnen voordoen in de ontwikkeling en het gebruik van taijikrachten.

TaijiJin, een opstap voor een fascinerende kennis en cultuur.

taijijin

MP4 format | Ogv format

 

Geen Taijiquanlessen tot en met de paasvakantie (18/4)

menu1

menu2

menu3

menu4

menu5

agenda

kalender

nieuws


Nieuwsberichten

Volgende Workshops:
25/03/2021 - Schilde
Avondmeditatie (GEANNULEERD: COVID-19 VIRUS)

22/04/2021 - Schilde
Avondmeditatie

27/05/2021 - Schilde
Avondmeditatie

Laatste update: 03 januari 2019 Copyright Taiji Centrum© Disclaimer top